Et farlig alternativ

Alternativ Medisin Røa la 14. august ut en Facebook-oppdatering (nå fjernet) med deling av et innlegg publisert av Homeopathy for Health in Africa. I denne posten ramses det opp hvor bra en aidspasient har det etter at hun begynte på alternativ medisin, samt at hun ikke har respondert på vanlig hivbehandling.  Alternativ Medisin Røa skriver at «Homeopati er en fantastisk hjelp til bedre helse». Dette er uetisk og farlig.

scheduleOppdatert: 08.01.2019

createForfatter: Leif-Ove Hansen

labelEmner:

La det være helt klart at den eneste som dokumentert virker mot hiv er antiretroviral behandling.  Og den eneste måten å måle status av hivbehandling på, er ved en blodprøve som måler immunforsvaret og hivviruset. Mange steder i verden har de ikke tilgang på mer enn én type hivbehandling, eller mulighet til å måle immunforsvaret eller om hivviruset er resistent mot den ene behandlingen.

HivNorge får stadig høre fra medlemmer at de blir kontaktet av personer som tilbyr dem alternativ medisin for å bli friske. Det finnes ingen dokumenterte tilfeller av at dette har noen virkning. Verre blir det hvis hivpositive slutter å ta hivmedisin til fordel for alternativ medisin; da blir de syke, smitteførende og kan føre til at man dør. Alternativ medisin kan også ha interaksjoner med hivmedisiner som ikke er kartlagte. De kan forsterke eller svekke virkningen av hivmedisinene, og dermed ødelegge hivbehandlingen eller gi alvorlige bivirkninger.

HivNorge vil tydelig si at det eneste som gjør at hivpositive i dag kan leve like lenge som alle andre, ha godt immunforsvar og være smittefri er antiretroviral behandling. Vi oppfordrer aktører innenfor alternativ medisin om å støtte opp om dette, og slutte å spre farlig og uetisk informasjon som kan ta livet av mennesker som lever med hiv.

 

Les også

schedule28.03.2020

→ Råd og informasjon om koronaviruset

Hvordan smitter det og hvordan forebygger man smitte? Hvar er symptomene på korona? Hva gjør man hvis man mistenker at man har blitt smittet?

schedule12.03.2020

→ Infeksjonsmedisinsk poliklinikk ved OUS stenger

Infeksjonsmedisinsk poliklinikk på Ullevål stenger nå for alle hivpasienter. Dersom du skulle fornye din resept på planlagt kontroll vil dette nå skje automatisk uten at du møter opp. Resepter kan fornyes via Min Journal på www.helsenorge.no ved behov.

schedule05.06.2020

→ Bli med i vår digitale pride-parade!

Årets pride blir digital de fleste steder i landet, og Oslo pride arrangerer digital pride-parade lørdag 27. juni. Bli med i vårt innslag!

schedule19.05.2020

→ Gradually opening of the outpatient clinic at Ullevål

The outpatient clinic for infectious diseases at OUS is now open for blood tests prior to your consultation, for anyone with an appointment from week 22 onwards. Some patients will have the option of going to the clinic for their consultation.

Scroll Up