Bytting av hivlegemidler

Det har vært gjennomført en anbudsrunde på hivmedisiner i Norge, og som et resultat av det er det laget retningslinjer for hvilke hivbehandlinger som skal tilbys mennesker som lever med hiv i Norge. Sykehusinnkjøp HF har derfor laget et informasjonsskriv om bytting av medisiner som alle pasientene skal få.

scheduleOppdatert: 08.01.2019

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Dette er generell info fra Sykehusinnkjøp HF og sykehusene til hivpositive pasienter om bytte av medisiner etter anbud. Du kan laste ned informasjonsskrivet ved å klikke på denne lenken.

HivNorge har tidligere skrevet informasjon og råd om rundt bytte av hivbehandling. Hvis du trenger rådgivning eller har spørsmål om medisinbytte og pasientrettigheter, kan du kontakte oss på Facebook, telefonnummer 21314580 eller sende en e-post til post@hivnorge.no.

Les også: Leger presser pasienter

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.