camera_altFoto: Arne Walderhaug
Endringer i konsultasjoner ved Ullevål
På grunn av bemanningsproblemer ved infeksjonsmedisinsk poliklinikk ved Oslo universitetssykehus Ullevål, forårsaket av kronapandemien, vil konsultasjonene gjennom romjulen foregå via telefon. Alle blodprøver skal tas som vanlig.
scheduleOppdatert: 23.12.2021
createForfatter: Bente Bendiksen
labelEmner: Infeksjonsmedisinsk poliklinikkUllevål
Amharisk: በ ኡለቮል (Ullevål) ውስጥ የምክክር ላይ ለውጦች
Arabisk: التغيرات الجاريه في أوليفول:
Engelsk: Changes in consultations at Ullevål
Polsk: Zmiany dotyczące konsultacji w Ullevål
Russisk: Изменения проведения консультаций больницы Уллевол
Somali: Isbeddellada la kulanka dhakhtarka (konsultasjoner) ee Isbitaalka Ullevål
Spansk: Cambios en consultas en Ullevål
Thai: การเปลี่ยนแปลงวิธีการรักษาทางการแพทย์ที่ อุลเล่อโวล (Ullevål)
Tigrinja: ኣብ ሆስፒታል ኦስሎ ተገልገልቲ ምኽሪ እትረኽበሎም ሰዓታት ለውጢ ተጌሩ ኣሎ።
Legene vil sjekke prøvene, fornye resepter og skrive notat innen en uke etter tidspunktet for timen. Dersom legen har anledning, vil vedkommende ringe den dagen timen opprinnelig var satt opp, ofte også på avtalt klokkeslett.
Dersom legen må prioritere andre oppgaver, vil det i stedet sendes ut et notat til pasienten, og notatet vil også være tilgjengelig på helsenorge.no.
Viktig at blodprøvene tas
Overlege Bente Bergersen ved poliklinikken understreker at det er viktig at alle får tatt blodprøven de har fått time til. Det er kun konsultasjonen som vil foregå via telefon eller digitalt via helsenorge.no,
Denne endringen vil i første omgang være praksis for konsultasjoner som skulle funnet sted i tidsrommet 17. desember til 7. januar. Det sendes ut brev til alle pasienter som blir berørt av endringen.
Les også
schedule23.03.2023
→ Nytt styre i HivNorge
Årsmøtet i HivNorge som ble avholdt 23. mars, valgte nytt styre og ny styreleder. Leif-Ove Hansen overlater stafettpinnen til Roger Dybedahl.
schedule15.03.2023
→ Årsrapporten over seksuelt overførbare infeksjoner er klar
Folkehelseinstituttet lanserte i dag sin årlige rapport om overvåkning over seksuelt overførbare sykdommer i Norge. Dette inkluderer en oversikt over hivsituasjonen i Norge i 2022. Effektive tiltak som tidlig diagnostikk, vellykket hivbehandling og den hivforebyggende behandlingen PrEP, har resultert i et lavt antall personer som er smittet i Norge, med en nedgang på 80% de siste ti årene.