FRI støtter HivNorge

Leder i Foreningen FRI Ingvild Endestad skriver i en kronikk på magasinet Blikks hjemmesider at alle som lever med hiv skal få den beste medisinen tilgjengelig. De deler flere eksperters bekymringer.

scheduleOppdatert: 20.12.2022

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

– Hivpositive har fra september av fått dårligere helsehjelp, skriver hun i kronikken. – Det nye sparetiltaket til regjeringen medfører dårligere livskvalitet og helse for hivpositive og økt fare for nysmitte. Når det i tillegg ser ut til at kostnadene ikke vil gå ned, bør myndighetene annullere reformen. Det er ingen skam å snu når liv og helse står på spill, heter det i kronikken til Ingvild Endestad.

«Foreningen FRI er bekymret for bivirkningene en nytt anskaffelsesregime kan føre med seg. FRI mener smittevernhensynet skal være det førende i en kost/nyttevurdering og ved prioritering av hvilke medisiner som skal være tilgjengelige», heter det i kronikken.

FRI skriver videre at «deønsker at alle som lever med hiv skal få den beste hivmedisinen tilgjengelig, fordi etterlevelse og å leve godt med en livslang kronisk sykdom er viktig. Vi håper fortsatt på at hivpositive som skal ta legemidler hele livet, slipper å bli skadelidende når prioriteringer og forhandlinger ikke får det utfallet som ønsket.»

Les hele kronikken her.

 

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.