Hiv-vaksinedagen 18. mai 2018

- en milepæl for hiv-vaksineforskningen

scheduleOppdatert: 23.05.2018

createForfatter: sekretariatet

labelEmner:

I år markeres for første gang at hiv-vaksiner som var rasjonelt utformet for å indusere antistoffer mot viruset, vil bli testet hos mennesker.

  • Etter mange forsøk på å bruke en empirisk tilnærming til å utvikle en vaksine, er en ny generasjon vaksiner klar til å gå inn i kliniske studier i 2018.
  • Disse er resultatet av mer enn 15 års samordnet innsats for å forstå strukturen av viruset og dets interaksjon med immunsystemet i enestående detalj.
  • Forskere er enige om at denne nye generasjonen vaksineimmunogener presenterer den mest lovende veien mot å utvikle en vaksine som kan gi beskyttende og holdbar immunitet mot hiv.
  • Selv om det kommer til å være mange andre hindringer å overvinne, vil dataene fra disse forsøkene hjelpe forskere til de tilnærmingene som er mest effektive og optimalisere dem for videre studier

Tekst oversatt fra Iavi.org. Les mer på engelsk/ in English.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.