Hivbehandling til mennesker som lever med hiv

Den 18. april ble det avholdt et møte i spesialistgruppen for hivlegemidler som skal vurdere tilbud gitt på hivlegemidler, etter en anbudsrunde Sykehusinnkjøp HF lyste ut på vegne av de regionale helseforetakene. Spesialistgruppen skal gi sin anbefaling til helseforetakene om hvilken hivbehandling hivpositive pasienter skal tilbys.

scheduleOppdatert: 19.04.2018

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Det tyngste kriteriet, bortsett fra at det følger faglige retningslinjer for oppfølging og behandling av hiv (hivfag.no), er billigst mulig pris. Styreleder i HivNorge, Leif-Ove Hansen har vært observatør i denne spesialistgruppen.

HivNorges styreleder Leif-Ove Hansen. [Foto: Arne Walderhaug]

Beslutningen ble tatt, men skal ikke offentliggjøres før 1.september 2018. Det vil også si at hivpositive pasienter ikke skal byttes over på anbudsvinner før 1.september. Hvis bytte blir foreslått av medisinsk grunn før det, skal man selvfølgelig gjøre det, men hvis det byttes til anbudsvinner uten medisinsk grunn skal ikke dette skje før 1.september.

HivNorge ønsker derfor å få tilbakemelding fra hivpositive som er inne til time hos sin infeksjonslege, om de opplever å bli forespurt om å bytte medisin og hva som da er grunnlaget for bytte.

Send oss en epost til post@hivnorge.no, en melding via Facebook-siden vår eller ring oss på kontoret på 21314580. Alle henvendelser vil bli behandlet konfidensielt.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.