HivNorge deltar på historisk kunstutstilling

I samarbeid med Pride Art arrangerer Oslo Museum en utstilling som skal dokumentere skeives liv i Oslo gjennom historien. Anledningen er at 2022 er Skeivt kulturår for å markere at det er 50 år siden sex mellom menn ble avkriminalisert i Norge.

scheduleOppdatert: 19.05.2022

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

HivNorge er så heldige å ha en svært habil kunster i vårt styre, Einar Hyndøy. Han har laget en utstilling med foto og lysskulptur som kommenterer dop- og sexkulturen blant menn som har sex med menn, og risikoene det innebærer å ha ubeskyttet sex under rus. Modellene er rekruttert fra HivNorges frivillige.

Hyndøy skriver dette om sine verker:

What’s love got to do with it?
Hva er drivkraften bak chemsex? Er det kun begjær og hedonisme, eller er det lengselen etter intimitet og et behov for å høre til? Skeive forholder seg til ulike typer intimitet. Sex er en viktig måte å «føle sammen», og chemsex lar oss være sammen på veldig avslappede måter. Skeive har gjennom tidene opplevd mye diskriminering, trakassering og stigmatisering. Seksualisert rus handler om å bryte ut av normer, være frigjort fra forventninger og begrensninger. Selv å velge hvordan vi vil leve våre liv.

Einar Hyndøy

Utstillingen vises i Interkulturelt museum, som holder til i det gamle tukthuset på Grønland. Der har 15 ulike skeive organisasjoner fått en fengselscelle hver til disposisjon, og det er stor variasjon blant ulike tema og uttrykk.

Utstillingen åpner fredag 20. mai kl 17 og står til tirsdag 28. juni.

Les også

schedule30.09.2022

→ Nå kommer sesongens influensavaksine

Høsten er her og vi vil som vanlig gå i møte med en ny influensasesong. Personer som lever med hiv er blant de 1,6 millioner mennesker som anbefales å ta vaksinen hvert år i Norge. Vaksinen blir tilgjengelig i løpet av oktober.

schedule30.09.2022

→ Min historie – å leve med hiv i 35 år

Per har levd med hiv siden 80-tallet, og han deler sin sterke og inspirerende historie som en del av The Human Aspect prosjektet.