I møte med eldreomsorgen

Dagens effektive hivbehandling gjør at mennesker som lever med hiv, som resten av befolkningen, blir eldre, og flere vil derfor ha behov for å motta tjenester fra helsevesenet og eldreomsorgen. Det er derfor viktig at helsepersonell sitter med dagsaktuell kunnskap om hiv, for å gi god omsorg og behandling, fri for fordommer og stigma.

scheduleOppdatert: 10.02.2023

createForfatter: Sekreteriatet

labelEmner:

Økt kunnskap blant befolkningen generelt og helsearbeidere spesielt, er et steg i riktig retning for å forebygge stigma og diskriminering av mennesker som lever med hiv. HivNorge har startet året med å tilby opplysningsforedrag for ansatte i eldreomsorgen i Oslo. Sammen med en hivinformant, som har levd med hiv i nesten 40 år, har HivNorges rådgiver Guro Sørensen delt kunnskap om hiv og hva det betyr å leve med hiv i dag, til ansatte ved sykehjem. Foredragene har gitt rom for spennende diskusjoner, gode spørsmål og gitt innsikt i hvordan det kan være å leve med hiv i Norge i dag.

HivNorge opplyser om å leve med hiv til ansatte i eldreomsorgen, som et tiltak for å øke kunnskap og forebygge stigma og diskriminering. Ta kontakt med HivNorge for foredrag, besøk eller andre spørsmål relatert til hiv, å leve med hiv og hvordan man på en god måte kan møte og ivareta mennesker som lever med hiv.

Foto: Heidi Saugstad

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.