Lever du med hiv?

Bli med på en undersøkelse om hivbehandling i de nordiske landene. Svarene vil gi økt kunnskap om behandlingstilbudet for mennesker som lever med hiv i Norden.

scheduleOppdatert: 23.10.2019

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Undersøkelsen er i regi av Hiv-Norden, et nordisk nettverk bestående av hivorganisasjoner fra alle de nordiske landene, deriblant HivNorge.

— Hivbehandling er et gjennomgående tema i Hiv-Norden, og vi har sett at det er et behov for mer kunnskap. Vi håper derfor at mennesker som lever med hiv i Norge er aktive og bidrar inn med sine erfaringer. Dette er viktig informasjon både for vårt arbeid nasjonalt i Norge, men også på nordisk nivå, sier Andrés Lekanger, styremedlem i HivNorge og en av HivNorges representanter i Hiv-Nordens styre.

Andrés Lekanger, styremedlem i HivNorge og Hiv-Norden.

Undersøkelsen har som formål å samle informasjon om hivbehandlingen alle som lever med hiv får. Den er lansert på akkurat samme tid i alle de nordiske landene, og kan besvares på norsk, svensk, finsk, dansk og engelsk. Svarene vil gi økt kunnskap om behandlingstilbudet for mennesker som lever med hiv i Norden. Kunnskapen vil bidra til det politiske påvirkningsarbeid i Norge og i de nordiske landene. Det tar 15 minutter å besvare den, HivNorge vil oppfordre så mange som mulig til å bidra til undersøkelsen.

Klikk på lenken for å besvare undersøkelsen.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.