Med blikket mot ny kunnskap

Den 24. internasjonale aidskonferansen, AIDS2022, arrangeres i år i Montréal i Canada. Mennesker som lever med hiv, forskere, organisasjoner og aktivister fra hele verden samles nå for noen tettpakkede dager med foredrag og workshops om siste nytt innenfor hivforskningen.

scheduleOppdatert: 28.07.2022

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Konferansens program er fullspekket av et bredt spekter av temaer, som blant annet omfavner nyvinninger innen helse og behandling, PrEP, kur og vaksiner for hiv.

HivNorges styreleder Leif-Ove Hansen, styremedlem Ronda Kristine Bekkevold og juridisk rådgiver Halvor Frihagen representerer HivNorge i Montréal. Den forrige konferansen AIDS2020, som opprinnelig skulle holdes i San Fransisco i 2020, ble arrangert heldigitalt på grunn av koronapandemien. Deltakerne fulgte da konferansen fra virtuelle rom. Arrangørene tar med seg erfaringene fra pandemien, og årets konferanse kan følges både fysisk i Montréal og digitalt.

Halvor Frihagen, Ronda Kristine Bekkevold og Leif-Ove Hansen. Foto: Halvor Frihagen

Den offisielle åpningen av konferansen er på fredag, men allerede samles tusenvis av delegater til forkonferanser. HivNorge deltok på onsdagens konferanse i regi av International AIDS Society, om stigma og hiv, og betydningen det har for mennesker som lever med hiv.

HivNorge vil publisere artikler fra konferansen under hele uken. Følg med på våre websider og i sosiale medier.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.