Øker støtten til det globale fondet

Under arrangementet Global Citizen i New York på søndag kunngjorde statsminister Erna Solberg en økning på 20 millioner kroner i støtten til Det globale fondet for bekjempelse av aids, tuberkulose og malaria.

scheduleOppdatert: 30.09.2019

createForfatter: Kristin Marie Holland

labelEmner:

Norge er allerede en stor bidragsyter til fondet og har i inneværende treårsperiode bidratt med 2 milliarder kroner. Med en økning på 20 millioner vil den totale støtten for perioden 2020-2022 ligge på 2,02 milliarder kroner. Tilgang på gode helsetjenester og utdanning er viktige faktorer om en skal nå FNs bærekraftsmål om å ende ekstrem fattigdom innen 2030, da det fremmer økonomisk vekst og utvikling.

Statsminister Erna Solberg. Foto: regjeringen.no

– God helse for alle er viktig for å nå bærekraftsmålene. Vi er på riktig vei for å stoppe epidemiene aids, tuberkulose og malaria, men for å komme i mål må vi styrke innsatsen betraktelig. Derfor øker Norge støtten til Det globale fondet for perioden 2020-2022 til 2,02 milliarder, sier statsminister Solberg i en pressemelding fra regjeringen.no.

 

Det globale fondet er et partnerskap mellom statlige og private aktører, som gir støtte til helsetjenester og helseinformasjon. I tillegg jobber fondet for å styrke lokale helsetjeneste og gjenopplive samfunn rammet av epidemier, samt for holdningsendringer når det gjelder jenters og kvinners rettigheter. Fondet ble etablert i 2002 og har siden det bidratt til å redde mer enn 32 millioner mennesker. Nå håper statsministeren at den økte støtten kan bidra til at fondet klarer å redde enda 16 millioner mennesker innen slutten av 2022.

Direktøren i det globale fondet, Peter Sands, roser i en pressmelding på det globale fondets nettsider Norges engasjement for global helse og int

ernasjonal utvikling, spesielt i kampen mot hiv, tuberkulose og malaria.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.