Nytt styre i HivNorge

Årsmøte i HivNorge valgte Jens Harald Älgenäs-Eliassen som ny styreleder torsdag 14. mars. Leif-Ove Hansen gikk av etter fire år ved roret. Forslag til endrede vedtekter og ny strategiplan ble også behandlet.

scheduleOppdatert: 20.03.2019

createForfatter: Arne Walderhaug

labelEmner:

Jens Harald Älgenäs-Eliassen ga uttrykk for at det var en ære å bli valgt som ny leder, og at å ta over etter Leif-Ove Hansen var som å hoppe etter Wirkola. Med seg i styret som nye medlemmer har han også Jacob Hermansen, Guri Fløttum og Heming Thorbjørnsen som vararepresentant.

Blant andre saker som ble behandlet på årsmøtet var en ny strategiplan og forslag til endring av vedtekter. De nye vedtektsendringene innebærer at organisasjonsmedlemmer ikke lenger kan stemme ved årsmøtet eller sitte i styret. Endringen er i tråd med at HivNorge nå kaller seg en pasient- og rettighetsorganisasjon.

På bildet øverst ser vi den nye styrelederen Jens Harald Älgenäs-Eliassen til venstre, fulgt av vararepresentant Heming Thorbjørnsen, Jacob Hermansen og Guri Fløttum. Foran nestleder Karin Valvik. Ikke alle styremedlemmene var tilstede da bildet ble tatt.

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.