Spennende på Pride House

HivNorge har to arrangementer på Eldorado bokkafé under årets Pride House. PrEP og seksuelt overførbare infeksjoner er stikkord for evenementene.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Sekretariatet

labelEmner:

Lørdag kveld klokken 19.00 er det PrEP som står på dagsordenen. Filmskaperen Nicholas Feustel lagde i 2015 en dokumentarfilm om den såkalte PROUD-studien, en studie som viste hvor effektiv PrEP er for å begrense spredning av hiv i msm-miljøet. Nå, to år senere, presenterer han en ny film tar for seg hva som har skjedd med PrEP og brukerne i London.

Filmen, som varer i 36 minutter, tar for seg rundt et dusin brukere av PrEP og intervjuer foruten PrEP-brukere, helsearbeidere og politikere. Den viser hvordan PrEP har blitt tilgengelig i London til tross for helsesystemets manglende evne til å tilby medisinen. Feustel er tilstede i salen, han vil introdusere filmen og svare på spørsmål fra salen.

Dokumentaren "The coming of age of PrEP" vises på Eldorado bokkafé lørdag 24. juni.

Søndag ettermiddag vil HivNorges arrangement handle om seksuelt overførbare infeksjoner. Hvordan smitter egentlig gonoré, syfilis og klamydia? Og – en rekke av de andre infeksjonene du kan få når du har ubeskyttet sex. Overlege Eirik Pettersen fra Ahus kommer, og han vil gi deg en saklig innføring i hvordan smitten skjer, hvilke symptomer man skal se etter og hvordan de ulike infeksjonene behandles.

Styreleder Leif-Ove Hansen i HivNorge ser frem til den nye dokumentarfilmen lørdagen om PrEP som kan gi oss enda mer erfaring, nå som også PrEP er tilgjengelig i Norge. Videre er vi i HivNorge opptatt av å gi hver enkelt et godt faglig grunnlag for de valg de tar, knyttet til sex og adferd. Derfor tror vi søndagens event om seksuelt overførbare infeksjoner blir en bra oppfølger etter lørdagens PrEP-film

Når: Lørdag 24. juni kl. 19.00–20.30 og søndag 25. juni kl. 17.00–18.30.Hvor: Eldorado bokkafé, Torggata 9A, OsloGratis adgang

Når: Lørdag 24. juni kl. 19.00–20.30 og søndag 25. juni kl. 17.00–18.30.

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.