Trening

Er det viktigere for en som lever med hiv å trene og spise sunt, enn en som ikke lever med hiv, spør en leser. Lege Frank O Pettersen mener det i alle fall er like viktig for den som lever med hiv, som for den som ikke gjør det.

scheduleOppdatert: 18.01.2022

createForfatter:

labelEmner:

Mange av oss dropper trening og sunt kosthold uansett viktighet, og personer som lever med hiv, er vel ikke så veldig annerledes på det feltet.

Min erfaring er at det svinger litt begge veier, noen blir helse-freaks, andre absolutt ikke. Det som slår meg, er likevel hvor inkonsekvente vi kan være når det gjelder å forholde oss til helseråd. Vi kan proppe i oss alskens kostbare kosttilskudd, men røyke og gå på fylla like ivrig, her snakker jeg generelt helt uavhengig av hivstatus. Jeg tror det mest fornuftige og økonomiske er å prøve å gjøre noe med de viktigste helseskadelige faktorene, nemlig røyking og kombinasjonen av inaktivitet/usunt kosthold (mye fett og sukker) som gir enda mer inaktivitet og overvekt og risiko for hjertesykdom, diabetes og tidlig død. Vi snakker livsstilssykdommer og livsstilsendringer. Veldig vanskelig…

her

Les også

schedule24.03.2024

→ Ja, vi kan stoppe tuberkulose!

Verdens tuberkulosedag markeres 24. mars hvert år. Vi vil bruke denne dagen til å oppfordre norske politikere til å ta tuberkulose på alvor. Tuberkulose tar liv, den kan ramme alle, og den koster verden milliarder av kroner i helsekostnader og produktivitetstap. Samtidig vet vi hva som skal til for å stoppe den. Det er rett og slett en vinn-vinn-investering.

schedule22.03.2024

→ God påske

HivNorges kontor holder stengt hele påskeuken. Vi er tilbake tirsdag 2. april.