Verdens overdosedag

31. august er den internasjonale overdosedagen. Dagen er for å minnes dem vi har mistet i overdoser og de overdosene vi forebygger.

scheduleOppdatert: 31.08.2018

createForfatter: Leif-Ove Hansen

labelEmner:

HivNorge markerer verdens overdosedag for å minnes de vi har mistet i overdoser.  Vi  har i vår organisasjon en historie med mange rusbrukere som har levd med hiv og gått bort på grunn av aids eller overdose.

I dag ser vi at det er økende antall overdoser innenfor chemsex-miljøet. Derfor har HivNorge sluttet seg til aksjonsgruppa Chemfriendly, som jobber direkte forebyggende ovenfor menn som har sex med menn, for å gi informasjon og utstyr for å forebygge overdoser, skader og infeksjoner ved rusbruk.

I dagens Klassekampen har en av aktivistene i Chemfriendly, vernepleier Morten Sortodden, skrevet en kronikk om bakgrunnen for aksjonsgruppa og at det i kveld er dragshow og info på utestedet Elsker i Oslo. Les mer om arrangementet til Chemfriendly på Elsker ikveld .

 

Les også

schedule10.04.2024

→ Forebygging, testing og behandling eliminerer hiv

Tidlig diagnostikk, raskest mulig oppstart med antiretroviral behandling av hivinfeksjon, kondombruk og tilbud om forebyggende behandling (PrEP) til spesielt risikoutsatte er de viktigste hivforebyggende tiltakene, ifølge Folkehelseinstituttet.

schedule05.04.2024

→ Husk søknadsfristen til Hivfondet

Lever du med hiv og er i en vanskelig økonomisk situasjon? Neste søknadsfrist for Hivfondet er 1. mai.