Helsefestivalen – sammen for helse

I dag gikk startskuddet for Helsefestivalen i Oslo. Den to dager lange festivalen som arrangeres for første gang, har fokus på både fysisk og psykisk helse, og samler et bredt spekter av aktører i Oslo.

scheduleOppdatert: 20.09.2019

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Dagen i dag er viet til fagseminaret Sosial ulikhet i helse, ledet av konferansier Wasim Zahid, lege og foredragsholder. Lørdagen samles organisasjoner og aktører til en åpen dag på Youngstorget med stand og aktiviteter med helse i fokus.

Festivalen har sprunget ut etter initiativ fra organisasjonen Tverrkulturell helseinfo (THI), som har samlet aktører for å rette fokus på helse. THI, som ledes av Wolela Haile, jobber med informasjonsformidling til personer med innvandrerbakgrunn, samt helsepersonell som har jevnlig kontakt med målgruppen. THI har som formål å være tilrettelegger for at personer med innvandrerbakgrunn får nødvendig helseinformasjon i Norge.

Åpen dag på lørdag vil det blant annet bli underholdning, kulturelle innslag, aktiviteter og utdeling av informasjon om temaer knyttet til helse og helsefremmende aktiviteter. Dagen åpnes av varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam og konferansier er sykepleier og samfunnsdebattant Safia Abdi Hasse. For mer informasjon, sjekk arrangementets Facebookside.

Programmet for fredagens fagdagen er

Les også

schedule13.05.2024

→ Per Miljeteig tildeles Kongens fortjenstmedalje  

Mandag 13. mai ble aktivist og tidligere styreleder i HivNorge, Per Miljeteig tildelt Kongens fortjenestmedalje. Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland var til stede på seremonien på Håndverkeren i Oslo for å overrekke medaljen.

schedule08.05.2024

→ HivNorge søker ny rådgiver

Vi søker nå etter en rådgiver i 100% stilling til å bli en del av laget. I dag er vi 7 personer som jobber både selvstendig og i team, vi har en flat struktur der alle ansatte rapporterer direkte til generalsekretær. Vi lover spennende utfordringer og muligheten til å gjøre en forskjell.