Lever du med hiv?

Bli med på en undersøkelse om hivbehandling i de nordiske landene. Svarene vil gi økt kunnskap om behandlingstilbudet for mennesker som lever med hiv i Norden.

scheduleOppdatert: 23.10.2019

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Undersøkelsen er i regi av Hiv-Norden, et nordisk nettverk bestående av hivorganisasjoner fra alle de nordiske landene, deriblant HivNorge.

— Hivbehandling er et gjennomgående tema i Hiv-Norden, og vi har sett at det er et behov for mer kunnskap. Vi håper derfor at mennesker som lever med hiv i Norge er aktive og bidrar inn med sine erfaringer. Dette er viktig informasjon både for vårt arbeid nasjonalt i Norge, men også på nordisk nivå, sier Andrés Lekanger, styremedlem i HivNorge og en av HivNorges representanter i Hiv-Nordens styre.

Andrés Lekanger, styremedlem i HivNorge og Hiv-Norden.

Undersøkelsen har som formål å samle informasjon om hivbehandlingen alle som lever med hiv får. Den er lansert på akkurat samme tid i alle de nordiske landene, og kan besvares på norsk, svensk, finsk, dansk og engelsk. Svarene vil gi økt kunnskap om behandlingstilbudet for mennesker som lever med hiv i Norden. Kunnskapen vil bidra til det politiske påvirkningsarbeid i Norge og i de nordiske landene. Det tar 15 minutter å besvare den, HivNorge vil oppfordre så mange som mulig til å bidra til undersøkelsen.

Klikk på lenken for å besvare undersøkelsen.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.