Endringer i konsultasjoner ved Ullevål

På grunn av bemanningsproblemer ved infeksjonsmedisinsk poliklinikk ved Oslo universitetssykehus Ullevål, forårsaket av kronapandemien, vil konsultasjonene gjennom romjulen foregå via telefon. Alle blodprøver skal tas som vanlig.

scheduleOppdatert: 23.12.2021

createForfatter: Bente Bendiksen

labelEmner:

Amharisk: በ ኡለቮል (Ullevål) ውስጥ የምክክር ላይ ለውጦች
Arabisk: التغيرات الجاريه في أوليفول:
Engelsk: Changes in consultations at Ullevål
Polsk: Zmiany dotyczące konsultacji w Ullevål
Russisk: Изменения проведения консультаций больницы Уллевол
Somali: Isbeddellada la kulanka dhakhtarka (konsultasjoner) ee Isbitaalka Ullevål
Spansk: Cambios en consultas en Ullevål
Thai: การเปลี่ยนแปลงวิธีการรักษาทางการแพทย์ที่ อุลเล่อโวล (Ullevål)
Tigrinja: ኣብ ሆስፒታል ኦስሎ ተገልገልቲ ምኽሪ እትረኽበሎም ሰዓታት ለውጢ ተጌሩ ኣሎ።

Legene vil sjekke prøvene, fornye resepter og skrive notat innen en uke etter tidspunktet for timen. Dersom legen har anledning, vil vedkommende ringe den dagen timen opprinnelig var satt opp, ofte også på avtalt klokkeslett.

Dersom legen må prioritere andre oppgaver, vil det i stedet sendes ut et notat til pasienten, og notatet vil også være tilgjengelig på helsenorge.no.

Viktig at blodprøvene tas

Overlege Bente Bergersen ved poliklinikken understreker at det er viktig at alle får tatt blodprøven de har fått time til. Det er kun konsultasjonen som vil foregå via telefon eller digitalt via helsenorge.no,

Denne endringen vil i første omgang være praksis for konsultasjoner som skulle funnet sted i tidsrommet 17. desember til 7. januar. Det sendes ut brev til alle pasienter som blir berørt av endringen.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.