I møte med eldreomsorgen

Dagens effektive hivbehandling gjør at mennesker som lever med hiv, som resten av befolkningen, blir eldre, og flere vil derfor ha behov for å motta tjenester fra helsevesenet og eldreomsorgen. Det er derfor viktig at helsepersonell sitter med dagsaktuell kunnskap om hiv, for å gi god omsorg og behandling, fri for fordommer og stigma.

scheduleOppdatert: 10.02.2023

createForfatter: Sekreteriatet

labelEmner:

Økt kunnskap blant befolkningen generelt og helsearbeidere spesielt, er et steg i riktig retning for å forebygge stigma og diskriminering av mennesker som lever med hiv. HivNorge har startet året med å tilby opplysningsforedrag for ansatte i eldreomsorgen i Oslo. Sammen med en hivinformant, som har levd med hiv i nesten 40 år, har HivNorges rådgiver Guro Sørensen delt kunnskap om hiv og hva det betyr å leve med hiv i dag, til ansatte ved sykehjem. Foredragene har gitt rom for spennende diskusjoner, gode spørsmål og gitt innsikt i hvordan det kan være å leve med hiv i Norge i dag.

HivNorge opplyser om å leve med hiv til ansatte i eldreomsorgen, som et tiltak for å øke kunnskap og forebygge stigma og diskriminering. Ta kontakt med HivNorge for foredrag, besøk eller andre spørsmål relatert til hiv, å leve med hiv og hvordan man på en god måte kan møte og ivareta mennesker som lever med hiv.

Foto: Heidi Saugstad

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.