Hiv-vaksinedagen 18. mai 2018

- en milepæl for hiv-vaksineforskningen

scheduleOppdatert: 23.05.2018

createForfatter: sekretariatet

labelEmner:

I år markeres for første gang at hiv-vaksiner som var rasjonelt utformet for å indusere antistoffer mot viruset, vil bli testet hos mennesker.

  • Etter mange forsøk på å bruke en empirisk tilnærming til å utvikle en vaksine, er en ny generasjon vaksiner klar til å gå inn i kliniske studier i 2018.
  • Disse er resultatet av mer enn 15 års samordnet innsats for å forstå strukturen av viruset og dets interaksjon med immunsystemet i enestående detalj.
  • Forskere er enige om at denne nye generasjonen vaksineimmunogener presenterer den mest lovende veien mot å utvikle en vaksine som kan gi beskyttende og holdbar immunitet mot hiv.
  • Selv om det kommer til å være mange andre hindringer å overvinne, vil dataene fra disse forsøkene hjelpe forskere til de tilnærmingene som er mest effektive og optimalisere dem for videre studier

Tekst oversatt fra Iavi.org. Les mer på engelsk/ in English.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.