camera_altFoto: Towfiqu Barbhuiya/Unsplash
Vil du vaksinere deg mot apekopper?
Apekopper har spredt seg raskere i Europa enn først antatt, og en etterspurt vaksine er nå på vei inn på det europeiske og norske markedet. Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) har lansert en undersøkelse for menn som har sex med menn, for å kartlegge holdningene til en slik vaksine. HivNorge oppfordrer alle i målgruppen til å delta i undersøkelsen.
Det vil i første omgang være få vaksiner til disposisjon, og Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet vil lage en strategi for å distribuere disse. I og med at menn som har sex med menn har vært de som i størst grad har vært rammet av sykdommen i Europa, og dermed mest sannsynlig vil være aktuelle kandidater for koppervaksinen, retter undersøkelsen seg mot denne målgruppen.
Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) er et byrå i Den europeiske union, som jobber med å forebygge infeksjoner i regionen. ECDC har sikret at undersøkelsen er oversatt til 25 språk, inkludert norsk. I tillegg til at undersøkelsen annonseres gjennom organisasjoner i Europa, distribueres den også via Hornet og Grindr. Undersøkelsen er åpen til 8. august.
Les også
schedule05.08.2022
→ Norge er tildelt svært få vaksiner mot apekopper
Det europeiske legemiddelverket EMA, godkjente 22. juli at koppevaksinen brukes for å forebygge apekopper. Folkehelseinstituttet FHI anslår at vaksinen vil være tilgjengelig i Norge fra slutten av august, men har gjennom det europeiske vaksinesamarbeidet kun fått tildelt doser til å fullvaksinere omtrent 700 personer. Det er høyst usikkert om Norge vil få tildelt flere doser i 2022.
schedule04.08.2022
→ Erfaringer fra AIDS2022
Aidskonferansen er en enorm arena, med et utall foredrag, workshops, symposier og andre sesjoner, utstillinger, arenaer der organisasjoner, bedrifter og andre presenterer seg. Vi møter så mange mennesker med forskjellig bakgrunn, forskjellige roller, forskjellige erfaringer og ulike utfordringer, men opplever likevel et samhold, en vilje og et felles mål: Å bidra til å eliminere hiv/aids som en folkehelseutfordring innen 2030 og å forbedre livskvaliteten til mennesker som lever med hiv.