Anmeldt

I avisa Vårt Land i helgen var det et oppslag som hevdet at HivNorge har anmeldt staten. Dette medfører ikke riktighet. Det vi har gjort er imidlertid å sende en henvendelse til Likestillings- og diskrimineringsombudet for en vurdering av retten til assistert befruktning for par der en av partene er positive.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter:

labelEmner:

Bakgrunnen for henvendelsen er at par hvor begge eller en er hivpositive og som sliter med å bli gravide ikke gis et tilbud om assistert befruktning. Dette begrunnes med at laboratoriene ikke har utstyr eller rutiner for å håndtere egg eller sæd fra mennesker som lever med hiv.

Vi har gjort en henvendelse til ombudet for å få vurdert om det manglende tilbudet til denne pasientgruppen er i strid med tilgjengelighetsloven § 4.

her

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.