Narvesen

HivNorges fagblad Positiv blir nå å finne i Narvesens hyller. Generalsekretær Evy-Aina Røe håper det kan bidra til å synliggjøre hivtematikken i samfunnet.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Arne Walderhaug (tekst og foto)

labelEmner:

 

Generalsekretær Evy-Aina Røe er svært begeistret for at Narvesen ønsker å føre bladet i hyllene. – Gjennom å selge Positiv i et utvalg butikker vil vi nå ut med informasjon om hiv, og hva de vil si å leve med hiv i Norge i dag, til den generelle befolkningen og dermed en bredere målgruppe enn tidligere.

Positiv har frem til nå vært distribuert til medlemmer av HivNorge, via abonnement i tillegg til at det har vært tilgjengelig på venterommet på ulike helseforetak.

– Distribusjon av Positiv via Narvesen vil gi økt tilgjengelighet for befolkningen til å få mer informasjon om hiv. Fagbladet formidler hvordan det er å leve med hiv i et bredere perspektiv, og mer nyansert, enn informasjonen mange leser seg til via internett, ved blant annet å ta for seg temaer som seksualitet og samliv, barn og alderdom. At bladet står i hyllene til en så stor distributør av magasiner som Narvesen er, håper vi derfor både kan bidra til å synliggjøre og alminneliggjøre hivtematikk i samfunnet i større grad enn tidligere, avslutter generalsekretæren.

I første omgang vil bladet være tilgjengelig i et utvalg av Narvesen-butikker i de største byene.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.