Vil gi hivmedisiner til hivnegative

I et pilotprosjekt som skal igangsettes i USA i 2012 vil hivnegative menn som har sex med menn tilbys hivmedisiner for å forebygge videre spredning av hiv, melder Folkehelseinstituttet.

scheduleOppdatert: 23.08.2017

createForfatter: Av Bente Bendiksen

labelEmner:

Studier har vist at antiretrovirale medikamenter som brukes i behandlingen av hivpositive også kan forebygge hivsmitte. Dette kalles pre-eksponerings profylakse (PREP). Det amerikanske folkehelseinstituttet (NIH) og helsemyndighetene i San Francisco planlegger å iverksette et PREP pilotprosjekt i første halvdel av 2012 hvor deltakerne er menn som har sex med menn (MSM) med høy risiko for hivsmitte.

Pilotprosjektet skal blant annet undersøke i hvor stor grad menn som har sex med menn er interessert i PREP og hvordan man best kan administrere tiltaket.

Folkehelseinstituttet

 

 

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.